Nieuws

Doe vanaf nu een nieuwe aanvraag voor 2017-2018

Vanaf 1 augustus kan je een nieuwe aanvraag doen voor het schooljaar 2017-2018. Kandidaten die eerder een goedkeuring kregen, kunnen er ook voor kiezen om te wachten tot hun dossier automatisch opgestart wordt. Dit gebeurt in de periode van november tot en met februari.

Wil je toch graag zelf je aanvraag doen, dan kan dit online via het digitaal loket. Dit is de snelste en makkelijkste manier. Je dossier vervolledigen kan via het contactformulier.

Meer hulp over het aanvragen van een toelage, vind je bij de pagina Hoe aanvragen.

Een nieuw contactformulier

Het contactformulier van het digitaal loket heeft een grondige make-over gekregen. Met een volledige integratie in het digitaal loket, kan je vanaf nu gemakkelijk overschakelen tussen je aanvraag en het contactformulier.

Je kan er al je vragen per categorie stellen, bv. ‘Ik heb een vraag over een brief die jullie mij stuurden’. Daarnaast kan je ook je dossier vervolledigen door documenten of opmerkingen op te laden. Deze worden dan rechtstreeks aan je dossier gekoppeld.

Heb je een vraag? Ga dan zeker een kijkje nemen op het digitaal loket.

Het aanvraagjaar voor 2016-2017 is afgesloten

Met iets meer dan 500.000 aanvragen, heeft de afdeling School- en Studietoelagen een recordjaar afgesloten.

Van dat aantal werden er ook nog eens meer dan 190.000 dossiers automatisch opgestart, opnieuw een record. Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk om nog een aanvraag te doen voor 2016-2017.

Alle aanvragen die binnen zijn gekomen, worden verwerkt en behandeld.

Je kan steeds nagaan wanneer je dossier opnieuw behandeld zal worden.

Een aanvraag indienen voor 2017-2018 kan vanaf 1 augustus.

Nieuwe website online

Onze website werd grondig onder handen genomen en krijgt vanaf vandaag een nieuw gezicht. Alle informatie werd gecentraliseerd en de pagina’s kregen een nieuwe structuur. Ook de toegang naar het digitaal aanvraagformulier en het contactformulier werd duidelijker in de aandacht gezet. Alle digitale toepassingen kan je vanaf nu bereiken via het digitaal loket. In dat loket kan je een aanvraag indienen, je dossier opvolgen, een vraag stellen of documenten toevoegen.

Onze website staat al volledig in het teken van het nieuwe aanvraagjaar 2017-2018. Heb je nog vragen over oudere dossiers, stuur dan een bericht via het contactformulier.